Behandeling

Eventueel korte introtekst?

Consulten

Voor veel verschillende redenen kunt u een bezoek brengen aan de dierenarts.

Dit kan voor preventieve zorg, zoals vaccinatie, begeleiding op maat: voedingsadvies, preventieve behandeling bij parasieten of kennismaken met een nieuwe aanwinst. Dit zijn voornamelijk leuke ontmoetingen.

Maar helaas spelen we veel vaker een rol in het leven van uw trouwe huisdier als deze ziek is.

Operaties

Met regelmaat worden er huisdieren geopereerd. Bij ons gebeurt dit in het geval van planbare operaties, zoals bijvoorbeeld een castratie of sterilisatie, voornamelijk in de ochtend. Hieronder leest u meer over de belangrijkste zaken rondom een operatie..

Chippen en registreren

Als eigenaar van een hond ben je verplicht je dier te laten chippen, voordat de hond 7 weken oud is en te registreren voor 8 weken leeftijd of binnen 2 weken nadat de hond verhuisd is naar z’n nieuwe eigenaar. Eventueel kan na het chippen en registreren een Europees paspoort worden afgeven. Voor de kat is het chippen en registreren niet verplicht, maar uiteraard raden we het wel aan om bij een vermissing de kans te vergroten dat eigenaar en dier weer snel herenigd worden.

Vaccinaties

Informatie volgt.

 

Vlooien, teken en ontworming

Onze huisdieren zijn geweldig maar op extra vlooien, teken of wormen zitten we niet te wachten. Het is niet prettig voor ons maar ook niet voor onze trouwe viervoeter.

Afscheid

Het liefst zouden we ons trouwe huisdier zo lang mogelijk fit en gezond bij ons houden. Maar helaas leven dieren niet zo lang als de mens en er komt een moment dat we afscheid moeten nemen van ons huisdier. Ondanks het verdriet is het ook een voorrecht dat we deze keuze mogen maken voor ons huisdier, om ervoor te zorgen dat het dier niet onnodig hoeft te lijden. Bij deze keuze ontstaat vaak twijfel, wanneer is de juiste tijd om je huisdier uit zijn lijden te verlossen?

Meer weten? Vragen? Afspraak maken?